Bekende plaatsen in de provincie Alicante
Your Home BV

Bekende plaatsen in de provincie Alicante

Bekende plaatsen in de provincie Alicante
13 jan

Aan de Costa Blanca vindt u behalve mooie stranden ook vele bezienswaardige steden en dorpen en tevens prachtige natuurgebieden.

Isla de Tabarca
Vanuit het plaatsje Santa Pola kunt u een tripje maken naar het eiland Tabarca. Het is een relatief vlak eiland dat opgedeeld kan worden in twee delen: de El Campo en de nederzetting. De El Campo is een stenig, boomloos terrein, dat het platteland genoemd wordt. De nederzetting stamt uit de achttiende eeuw in opdracht van Carlos de III en moest ervoor zorgen dat piraten van het eiland af bleven. De nederzetting is dientengevolge volledig ommuurd met drie monumentale stadspoorten en heeft een schaakbordpatroon. Op Tabarca wordt veelal gezwommen en gesnorkeld, maar u kunt er ook Romeinse vondsten ontdekken, zoals de pas blootgelegde viszouterij.

Las Salinas de Torrevieja
Las Salinas de Torrevieja is een natuurpark in de buurt van Alicante in de plaats Torrevieja. Het zijn zoutmeren, die sinds kort geopend zijn voor publiek. De Las Salinas de Torrevieja zijn de grootste zoutmijnen van Europa. De meren zijn bereikbaar te voet of per trein, die speciaal voor de toeristen ontwikkeld is. U mag tijdens uw bezoek het roze gekleurde zoutwater aanraken en in het water staan. Een ander hoogtepunt van een bezoek aan de zoutmijn is dat u toegang heeft tot de uitkijktoren, die gebouwd is op een 8000 ton wegende zoutberg. Vanaf de uitkijktoren heeft u een prachtig uitzicht over de Las Salinas de Torrevieja.

Huerto Del Cura Jardin Artistico Nacional (Elche)
De Huerto Del Cura ligt in de stad Elche en is een nationale artistieke tuin. De tuin bevindt zich in het centrum van de stad, waar u van de rust kunt genieten en kunt genieten van verschillende soorten naast elkaar bestaande flora. De Huerto Del Cura is vooral bekend om het bos van palmbomen en de vele vijvers. De bekendste boom is toch wel de keizerlijke palmboom, die reeds 180 jaar oud is. In 1943 werd de Huerto Del Cura uitgeroepen tot nationaal artistieke tuin.

Guadalest vallei
El Castell de Guadalest is een dorp, dat boven de Guadalest vallei ligt. Het dorp ligt in een prachtige omgeving met veel sinaasappel- en citroenbomen, dennenbomen en olijfbomen. Door de Moorse bevolking is Guadalest gebouwd en door dit volk is een irrigatiesysteem aangelegd, waarbij de rivier op verscheidene plekken werd afgedamd middels een dam. Hierdoor kon het meer in de Guadalest vallei ontstaan. In Guadalest vindt u een middeleeuws kasteel, dat bereikbaar is via het beroemde herenhuis van de Ordunas, waar nu een museum in gevestigd is. Het historische centrum van Guadalest kunt u bereiken door een in rots uitgehakte tunnel. In het centrum vindt u ambachtelijke winkels en een aantal kleinere musea.

Las Fuentes del Algar
De Las Fuentes del Algar is een watervalcomplex omringd door een prachtige natuur. Tussen Benidorm en Altea vindt u deze watervallen bij het dorpje Callossa d’en Sarria. Hier kunt u een heerlijke wandeling maken en zelfs zwemmen in het frisse water van de Las Fuentes del Algar. De rotsen staan er gradueel naast elkaar, waardoor het water gewelddadig in trappen naar de onderliggende grote meren stroomt. De Las Fuentes del Algar is uitgeroepen tot natuurreservaat. Door de bergachtige omgeving en de rotsachtige bodem van de meren wordt goed schoeisel aangeraden.


Fotogalerij

Videos

Deel

Hou me op de hoogte Tips en trucs

Stel uw vraag